Conan Luidens

ConanLuidensMijn naam is Conan Luidens en ik ben verantwoordelijk voor de hoofdmaaltijden op het Open Up festival.
Koken doe ik al 17 jaar en met veel passie.
Eten is voor mij iets heiligs, sensueels en geeft mij makkelijk toegang tot dankbaar zijn. 
Ik bereid gezonde, eerlijke en natuurlijk smaakvolle voeding.
 
Op het festival gaan we er een feest van maken. Lekkere, gezonde vegetarische gerechten. Smaken vanuit alle windstreken bereid met zoveel mogelijk lokale ingredienten.
 
Voeding (en de produktie ervan) staat centraal in ons leven al zijn wij ons daar niet altijd bewust van. Het is een van de meest directe verbindingen met de natuur en de elementen: aarde, water, lucht en vuur. Ons voedsel zit vol met zonne-energie en heeft invloed op lichaam, ziel en geest. Het kan gezondheid bevorderen of juist verhinderen. Met onze voedselkeuzes beinvloeden we de mens en de hele aarde. Door minder vlees, zuivel en vis te eten beinvloeden we de gezondheid van de aarde het meest. 
 

We koken met biologische seizoensproducten van dichtbij. Bij Boer Wiel doen wij de meeste inkopen, zit op 10km van het festival.

Biologisch geteelde voedingsmiddelen hebben een hoge voedingswaarde en de productie ervan is in harmonie met de omgeving. Dus goed voor ons en voor de aarde. Dit in tegenstelling tot ''normale'' voedingsmiddelen, die vaak vol zitten met gif, een lage voedingswaarde hebben en waarvan de productie zeer belastend is voor de omgeving.

 Hartegroet, Conan